Archief

Wildwest eindigt in aanrijding

Een 26-jarige fietser uit Poeldijk heeft zaterdagochtend letterlijk een engeltje op zijn schouder gehad, toen hij de op de Harteveltlaan in Honselersdijk werd aangereden door een 52-jarige automobilist uit Naaldwijk.

Volgens verklaringen zat de 52-jarige automobilist in zijn auto achter een andere auto aan waarin zijn toekomstige ex-vrouw zou zitten. Een en ander zou op de Molenlaan zijn begonnen toen de Naaldwijker zijn vrouw in de auto van een ander had gezien en de achtervolging had ingezet.

Volgens getuigen reden de auto's vervolgens met zeer hoge snelheden over de Molenlaan en de Middelbroekweg. Bij de Harteveldlaan aangekomen, gingen ze de bocht om waarbij de Naaldwijker de macht over zijn stuur kwijtraakt en met volle snelheid de daar fietsende man uit Poeldijk aanreed, om uiteindelijk tegen een lantarenpaal tot stilstand te komen. Door de klap van de aanrijding vloog de Poeldijker enkele meters door de lucht om op het wegdek te landen. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Daar bleek dat de man een engeltje op zijn schouder had gehad en 'slechts' met een beurs lijf en schaafplekken nog dezelfde dag het ziekenhuis mocht verlaten.

De automobilist uit Naaldwijk werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De inzittenden uit de voorste auto, een 46-jarige vrouw uit Naaldwijk en een 37-jarige man uit Zwijndrecht, hebben zich zondag bij de politie gemeld.

De politie in het Westland is op zoek naar getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld.