Archief

Motie alternatieve autotunnel Maasdijk

Op initiatief van de fractie van LPF-Westland zal er dinsdag een motie worden ingediend tijdens de raadsvergadering.

In deze motie wordt het college opgeroepen het door een brede Maasdijkse vertegenwoordiging aangedragen alternatieve autotunnel te onderzoeken.

Na een bijeenkomst vorige week op initiatief van de KOM (Kern Overleg Maasdijk) waarbij ook andere Maasdijkse vertegenwoordigingen bij aanwezig waren, werd dit alternatieve plan gepresenteerd.

In dit plan ligt de tunnel dichter naar Maasdijk toe en voorziet in een autotunnel inclusief twee rotondes voor een betere ontsluiting van zowel het gebied van de Groeneweg, Oranjesluisweg en het St Jorispad, waarvan de bewoners voornamelijk georiƫnteerd zijn op de kern Maasdijk en het bedrijventerrein Honderdland. Dit alternatieve plan is inmiddels doorgerekend door ingenieursbureau "De Waal & Partners" en kan op brede steun rekenen van de Maasdijkse bevolking.

De fractie van LPF-Westland wil middels de motie bewerkstelligen dat het college dit alternatieve plan goed bekijkt en onderzoekt of de aanleg hiervan mogelijk is, waardoor Maasdijk een betere aansluiting houdt met de overige kernen van Westland ten opzichte van het nu voorgestelde plan.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen