Archief

Geen treinen in zomer 2012

De Hoekse Lijn, nu een spoorlijn, gaat plaats maken voor een metroverbinding. Als gevolg daarvan zal in de zomer van 2012 vijf maanden lang geen trein rijden tussen Hoek van Holland en Schiedam. Wanneer het zover is zal er vervangend busvervoer worden ingezet.

Er werd verwacht dat de verbouwing 9 maanden zou duren, maar het projectbureau zegt dat ze de klus in bijna de helft van de tijd kunnen klaren.

Dat de verbouwing in de zomer wordt uitgevoerd is niet toevallig. Er zijn dan minder treinreizigers en ook het stormseizoen kan dan geen problemen meer met zich meebrengen.

''Er is nog overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat over een financiële bijdrage,'' verklaart Joan van der Veen van het projectbureau. Daarnaast wordt er nog met Prorail gesproken over het beheer van het spoor op het moment dat de metro's gaan rijden. ,,Wellicht doen Prorail en de RET dat samen.'' Zo meldt het AD.

De verbouwing leidt wel tot vertraging van de ombouw van de spoorwegovergang bij Station Maassluis-West.

Er zullen drie nieuwe stations bijkomen: Maassluis Steendijkpolder, Maeslantkering en één aan het strand van Hoek van Holland. Met de nieuwe verbinding kunnen reizigers niet gelijk overstappen naar Rotterdam Centraal, de lijn zal worden aangesloten op de metrolijn in Schiedam.