Archief

Westland voor Waterplan Westland

De gemeenteraad van Westland is dinsdagavond akkoord gegaan met het Waterplan Westland. De raad heeft wel enkele moties en amendementen ingediend. Zo wil de raad dat de financiering anders wordt ingevuld. Nu wordt voorgesteld dat tuinders gratis grond ter beschikking stellen. Er wordt gezocht naar 80 hectare grond.

Ook wil de raad dat er een waterfonds wordt opricht ten behoeve van de gelden. Daarnaast is er besloten dat het college bij het rijk gaat lobbyen voor geld. Het Hoogheemraadschap heeft een budget van 112 miljoen euro beschikbaar voor de inrichtingskosten. De totale kosten voor het realiseren van de waterbergingsopgave in de

gemeente Westland bedragen circa 215,1 miljoen euro.

Ook werd er een motie ingediend tegen verzilting van het water. Bij het Brielse meer is men van plan om meer zout water binnen te laten. Het zoute water is slecht voor de waterkwaliteit. Verschillende partijen waaronder Progressief Westland hebben de motie ingediend.

De wethouder moet nu terug naar de onderhandelingstafel voor een andere invulling met betrekking tot opvang van overtollig water. Ook andere mogelijkheden zoals innovatieve oplossingen moeten beter worden onderzocht.

Categorieen:
Westland Algemeen