Archief

Rechtzaak Katttenbescherming

Kattenbescherming Nederland dient komende donderdag een beroeps-rechtzaak in tegen de gemeenten Delft en Leidschendam-Voorburg.

Gemeenten in regio Delfland, waaronder ook gemeenten in onze regio, voldoen volgens de stichting niet aan hun wettelijk verplichting om zorg te dragen voor de opvang en verzorging van alle zwerfdieren. Door de invoering van het Burgerlijk Wetboek per 1 januari 1992 zijn de Nederlandse gemeenten wettelijk verplicht zorg te dragen voor de opvang en verzorging van alle zwerfdieren.

De verplichting bestaat volgens de Kattenbescherming uit een opvang- en verzorgingstermijn van minimaal 14 dagen. In de praktijk beschikt een gemeente niet over eigen opvang mogelijkheden voor gevonden dieren. Daarom wordt er vaak samengewerkt met asiel/opvangcentra.

Volgens de Kattenbescherming voldoen ook Midden-Delfland, Maassluis en Westland niet aan hun wettelijke plicht. De stichting hoopt dat de rechtzaken tegen Leidschendam-Voorburg en Delft ook positieve invloed heeft op deze gemeenten.