Archief

Korfbal: eerste winst Maassluis

CKC Maassluis heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het was gelijk een broodnodige overwinning in strijd om handhaving in de eerste klasse F. Streekgenoot ODO was het slachtoffer. In de Olympiahal eindigde het treffen in een 11-7 overwinning voor Maassluis, dat na de eerste helft leidde met 4-1. Beide ploegen hebben na elf duels 5 punten.

In dezelfde klasse lukte het ONDO niet om koploper VEO de eerste nederlaag toe te brengen. ONDO gaf volgens trainer Rober Pronk alles, maar kwam niet verder dan een 18-18 gelijkspel. VEO houdt op de 's-Gravenzandse ploeg drie punten voorsprong met nog drie duels te gaan.

Dijkvogels handhaafde zich in de tweede klasse E in de middenmoot. Opponent Madjoe stond gedurende de wedstrijd telkens voor, maar zag Dijkvogels toch een punt pakken: 11-11.

De strijd om het kampioenschap in de derde klasse M gaat naar een mooie klimax toe. Oranje Nassau kreeg in De Lier tegen Valto een 16-11 nederlaag te verwerken. Door de overwinning is Valto de nieuwe koploper met 19 punten uit elf duels. Oranje Nassau heeft één duel minder gespeeld en heeft 17 punten.