Archief

Vlottrekken schip opnieuw mislukt

Het vlottrekken van het Chinese vrachtschip Zhen Hua 10 bij Hoek van Holland is vannacht opnieuw mislukt.

Rond middernacht deden drie sleepboten van Smit Internationale vergeefse pogingen om het 250-meter lange vrachtschip voor de kust bij de Maasvlakte in beweging te krijgen.

Zondag mislukte een eerdere poging om de Zhen Hua 10 vlot te trekken, die met z'n schroef vast zit in de bodem. Smit wacht nu op een boot uit Duitsland, die net zoveel vermogen zou hebben als de drie ingezette sleepboten samen. Vanmiddag wordt dan een nieuwe poging gedaan om het vrachtschip los te krijgen.

Schepen van de KNRM uit Hoek van Holland en Stellendam, een reddingshelikopter van de Koninklijke Marine en sleepboten zijn ter plaatse geweest, maar konden door de positie van het vaartuig niets uitrichten. Wel hebben de vrijwilligers van de KNRM geassisteerd bij het overbrengen van slepptrossen.

Op het strand bij de slufter was het zaterdag en zondag erg druk. Vele honderden belangstellenden namen een kijkje. Mensen parkeerden hun auto bij containerdepots of langs de kant van de weg. De politie was aanwezig om het massaal toestromende verkeer in goede banen te leiden.