Archief

Munitiekistje oorzaak wegafsluiting

De Zouteveenseweg in Schipluiden is zondagavond enkele uren afgesloten geweest vanwege een mogelijk explosief. Een boer zag vreemde personen op zijn terrein lopen en ging poolshoogte nemen. Hij vond een munitiekistje. De boer vertrouwde het niet en belde de politie.

De politie schakelde vervolgens een speciaal getrainde hond in om het kistje te onderzoeken. De hond sloeg aan op mogelijke aanwezigheid van munitie waarop de politie de EOCKL inschakelde.

De dienst constateerde dat het ging om een kistje dat gebruikt wordt voor Geocaching. Geocaching is een schatzoekspel met behulp van een GPS. Ergens wordt een kistje verstopt en anderen zoeken, met behulp van GPS, het kistje.

In de loop van maandag werd duidelijk dat het munitiekistje niet op het terrein van de boer lag. De eigenaar van de kist kon deze op het politiebureau van Schipluiden op komen halen. Aangezien de munitiekist voorzien was van een speciale 'geocaching sticker' konden zowel de eigenaar als de politie achteraf niet begrijpen waarom er zoveel ophef was gemaakt.

Categorieen:
Algemeen