Archief

Zorgelijke situatie ZMOK-plaatsen

Er is nog steeds een zorgelijke stituatie omtrent het tekort aan ZMOK-plaatsen voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen in de regio, terwijl het aantal aanmeldingen groeit.

Het gevolg is dat leerlingen met een ZMOK-indicatie thuis komen te zitten in afwachting van plaatsing of het niet meer leerplichtig zijn. In het afgelopen schooljaar waren er 9 thuiszitters. De periode van thuiszitten varieerde van enkele dagen tot enkele maanden.

De gemeente Westland heeft het Jaarverslag leerplicht over het schooljaar 2006-2007 uitgebracht. In dit jaarverslag wordt een beeld gegeven van het gevoerde leerplichtbeleid over het afgelopen schooljaar.

In totaal is 25 keer proces-verbaal opgemaakt voor verzuim. Ook zijn er 51 officiƫle waarschuwingen gegeven. Daarnaast is 65 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vrijstelling van de leerplicht te verlenen.

Vanwege gedragsproblemen zijn 4 leerlingen geplaatst op De Rebound, een time-outvoorziening in Delft. De verblijfsduur is daar maximaal 13 weken, waarna de leerling weer terugkeert naar de eigen school.

Categorieen:
Westland Algemeen