Archief

Automobilist rijdt in op politie

Een 38-jarige automobilist uit Rotterdam zag vrijdagavond op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk een afzetting over het hoofd en botste vol in een politieauto.

Politieagenten waren bezig met de laatste afhandelingen van een aanrijding die kort daarvoor op de Burgemeester Elsenweg had plaatsgevonden.

Om de plek van de aanrijding te beveiligen hadden de agenten hun surveillanceauto en pylonen zodanig neergezet dat overige weggebruikers werden geattendeerd om op te letten. De agenten hadden de optische signalen, geleidelampen en alarmsignalen aanstaan. Nadat een van de agenten een formulier uit de politieauto had gehaald, zag hij een bestelbusje met volle snelheid op zijn auto afrijden.

De agent bedacht zich geen moment en rende naar de betrokkenen van de eerdere aanrijding. Hij greep hen beet en duwde hen weg. Op dat moment boorde het bestelbusje zich in de surveillanceauto, die 180 graden draaide en vele meters werd meegesleurd. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. De Burgemeester Elsenweg richting Westerlee was vervolgens enige tijd afgesloten voor het verkeer. De bestuurder van het bestelbusje verklaarde niets te hebben gezien. Hij werd aangehouden.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen