Archief

Reactie B&W op ongeregeldheden H'dijk

De fractie van LPF Westland heeft gisteren van het college B&W reactie gekregen op haar vragen. Het gaat om diefstal en bedreigingen in de AH-winkel in Honselersdijk half oktober.

Volgens de LPF is de veiligheid van het personeel van de supermarkt in het geding. Het college zegt dat dit de verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf is. De politie kan pas optreden zodra de openbare orde wordt verstoord.

LPF wil dat op zeer korte termijn gepraat wordt met de, overwegend Marokkaanse, jongeren. 'Een dergelijke bijeenkomst moet echter voorbereid worden,' meldt het college. Daarnaast vraagt de fractie zich af of er afspraken zijn tussen de pers en het college over het al dan niet publiceren van dit soort voorvallen. Echter deze afspraken staan tussen politie en pers in, het college kan daarvoor niet de verantwoordelijkheid nemen.

Tenslotte meldt het college dat zij niet verantwoordelijk is voor het werk dat de politie uitvoerdt. 'Als de politie bepaalde beslissingen neemt dan nemen wij daar slechts kennis van,' aldus B&W.