Archief

Rijksweg door Westland?

Oud minister Winsemius heeft ooit een plan geopperd om een snelweg dwars door het Westland aan te leggen als alternatief voor de verlengde A4 bij Schipluiden.

In de Tweede Kamer hebben het CDA en Groen Links gevraagd naar een alternatief plan voor de A4 door Midden-Delfland. Oud-minister Winsemius heeft daaraan blijkbaar destijds geen verdere aandacht willen besteden omdat hij bang was voor nieuwe tijdrovende procedures.

In dat plan zou er sprake zijn van een nieuwe route dwars door Westland, via Naaldwijk, langs de kust, onder de Waterweg door en via de tweede Maasvlakte naar het zuiden. Die weg zou in één klap een einde kunnen maken aan meerdere verkeersproblemen. De verlengde A4, waarover al jaren wordt gesproken, zou daarmee ook kunnen vervallen.

Wethouder Bram Meijer van gemeente Westland reageerde verbaasd. "Wij zijn nog steeds voor de aanleg van de verlengde A4. We hebben vandaag, donderdag 1 november, inderdaad vernomen dat er nu weer over een andere oplossing zou worden gesproken. We hebben daarvan verder nog niets vernomen. Natuurlijk kan ik nu allerlei reacties gaan geven, maar ik wil het eerst via officiële weg vernemen. Vooralsnog ga ik uit van de mij bekende voorstellen".