Archief

Brandstichting bij muziekvereniging

Vandalen hebben dinsdagavond even voor middennacht brand gesticht bij Muziekvereniging Euterpe in Maasland. Er heeft korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De alarmcentrale kreeg acht minuten voor twaalf een melding van brand binnen bij het gebouw van de muziekvereniging. Bij aankomst van de brandweer was het vuur goed te zien. Men ging uit van een uitslaande brand. Hierop zijn direct extra brandweervoertuigen gealarmeerd.

Na onderzoek van de brandweer bleek de brand zich aan de buitenzijde van het gebouw te bevinden. De brand was snel onder controle, maar door de rookontwikkeling onder het dak was het lastig om te zien of er uitbreiding van vuur was.

Hierdoor heeft de brandweer enkele gaten moeten maken in het dak van het gebouw. Zo kon er gecontroleerd worden of de brand echt uit was. De totale schade bedraagt enige tienduizenden euro's.

De politie houdt woensdag een buurtonderzoek en verzoekt mensen die meer weten over deze brandstichting zich te melden. De recherche van Bureau Westland is te bereiken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorieen:
Westland Maasland Algemeen