Archief

35 aanhoudingen politiecontrole

In het kader van de Actie Stap Normaal vond in de nacht van zaterdag op zondag een grootschalige alcoholactie plaats in het Westland.

In totaal werden 674 bestuurders van bromfietsen en auto's gecontroleerd. Hierbij werden 35 personen aangehouden voor ondermeer het rijden onder invloed, valse kentekenplaat of openlijke geweldpleging.

Een 21 jarige inwoner uit Maasland werd aangehouden nadat hij onder invloed op zijn brommer op de Hofsingel in Maasland enkele auto's had geramd. De bestuurder kwam op zijn Kreidler terug van een 70-party en eindigde met zijn brommer onder een Cadillac.

Een 22 jarige inwoner uit Vlaardingen werd aangehouden nadat hij inreed op politieagenten die op de Middelbroekweg in Naaldrijk bezig waren met de verkeerscontrole. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Tevens bleek dat zijn bijrijder door de politie in Rotterdam-Rijnmond gezocht werd.

De actie Stap Normaal is er op gericht om de overlast tijdens de stapavonden in het Westland tegen te gaan. Ook de komende periode zal de politie in het Westland zich inzetten om het overmatig gebruik van drank en drugs tegen te gaan en de openbare vernielingen en geweld verder terug te dringen.

Categorieen:
Westland Maasland Algemeen