Archief

Reeks geweldplegingen opgelost

De recherche van Bureau Westland heeft met de aanhouding van een 16-jarige inwoner uit Monster een reeks van geweldplegingen opgelost.

De jongen wordt er van verdacht in de nacht van zaterdag 29 september op zondag 30 september een groepje jongeren te hebben mishandeld. De jongeren fietsten om 00.30 uur over de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Zij werden door de 16-jarige zonder enige aanleiding belaagd.

Een aantal van de jongens werd van de fiets getrokken, waarna zij werden geslagen door de jongen. In totaal deden zeven jongens aangifte van mishandeling, waarbij zij verwondingen aan het gezicht opliepen.

De 16-jarige jongen werd woensdag 2 oktober in zijn woning aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij ook betrokken is geweest bij een incident op 7 augustus. De verdachte schopte in een speeltuin aan de Molenstraat in Monster een 15-jarige Naaldwijker die daarbij zijn enkel brak.

De verdachte wordt vandaag geleid voor de rechter-commissaris. Het politeonderzoek is nog niet afgesloten en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.