Archief

Huldigingen bij DV De Lier

Tijdens de ledenvergadering van damvereniging De Lier hebben maandagavond dertien leden de gouden speld voor 40 of 50 jaar lidmaatschap van de K.N.D.B. ontvangen uit handen van Gerard de Groot, voorzitter van de WestHollandse DamBond.

Deze leden vertolken met elkaar ruim 590 verenigingsjaren. "Als je eenmaal aan het echte dammen begonnen bent, dan maak je de tientallen jaren gemakkelijk vol", aldus de heer De Groot.

Teun Dekker, Martin v.d. Hout, Andries Ottevanger, Jaap Voogt en de gebroeders Peet en Leo van 't Wout behoorden tot de groep die tenminste 40 jaar lid waren van de Dambond. Deze groep werd nog overtroffen door Pleun van Bergen (56 jaar lid), Piet Boekestijn (62 jaar lid en erelid van DV De Lier), Frans Prins (52 jaar lid) en Henk de Koning, Frans Slot (meervoudig Westlands kampioen) en Piet Stellaard (huidige voorzitter), alle drie 59 jaar lid. Wim de Boer (54 jaar lid) was verhinderd.

DV Lier is nog steeds een actieve vereniging. Op allerlei manieren probeert men het dammen onder de aandacht te brengen van de bevolking. In de jaren '90 van de vorige eeuw waren er bijzondere prestaties in de hoofdklasse, waarbij men er zelfs in slaagde kampioen van Nederland te worden.

Categorieen:
De Lier Algemeen