Archief

Innovatief Woonconcept

Voor de derde keer daagt het Stadsgewest Haaglanden ontwerpers uit om met een innovatief woonconcept deel te nemen aan de woonideeënwedstrijd Casa Nova.

In 2007 staat de prijsvraag in het teken van het thema `Wonen met Water'. Gebieden zullen in de toekomst vaker overstromen of zelfs gedurende het grootste deel van de tijd onder water staan. Omdat ruimte schaars is, moeten deze waterreservoirs gecombineerd worden met andere functies, waaronder wonen.

Het Stadsgewest heeft, in samenwerking met Waterkader Haaglanden en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland, drie referentielocaties aangewezen waar deelnemers een keuze uit kunnen maken voor hun ontwerp.

Alle drie de locaties bevinden zich binnen het plan "Het Nieuwe Water" (voorheen Poelpolder), gelegen tussen de kernen 's-Gravenzande en Naaldwijk van de gemeente Westland.

De prijsvraag is in eerste instantie gericht op ontwerpers, maar iedereen met een creatieve geest en inspiratie kan meedoen aan Casa Nova en maakt zo kans op één van de drie prijzen van respectievelijk 6.000, 3.000 of 1.000 euro. De ontwerpen moeten uiterlijk 15 oktober 2007 binnen zijn bij het Stadsgewest Haaglanden.