Archief

Grote controle op water

Politie Haaglanden heeft zondag, in samenwerking met Groenservice Zuid-Holland, de Vereniging Natuurmonumenten, de Dienst Zeehavenpolitie van Politie Rotterdam-Rijnmond en het Hoogheemraadschap van Delfland voor de tweede maal een grootscheepse controle op het water gehouden.

In het kader van 'Waterkracht 2007' worden deze repressieve acties gehouden, gericht op het handhaven van de openbare orde en de veiligheid op het water.

In totaal werden zeven boten ingezet voor de controle. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur werd gecontroleerd op vrijwel alle vaarwegen in de gemeenten Midden Delfland en Westland, alsmede een deel van Vlaardingen en Maasluis. Vanwege het onverwacht tegenvallende weer was het niet heel druk op het water. In totaal werden tijdens de actie ruim 40 boten gecontroleerd.

Hierbij werden 10 blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de limiet bleven of niet gedronken hadden. In totaal kregen zestien schippers een proces-verbaal, te weten drie keer varen in verboden gebied, vijf keer varen zonder motorvaartvergunning, vijf keer te jong om een motorboot te mogen besturen, twee keer te hard varen en een keer een te jonge bestuurder van een snelle motorboot.

Er werden twee boten gesignaleerd die dermate hard voeren dat achtervolgen en staandehouding ervan niet mogelijk en verantwoord was. In ieder geval één van deze boten is fotografisch vastgelegd en zal worden opgespoord.