Archief

Waterman gaat sluiten

Zwembad De Waterman in Wateringen gaat over een paar jaar sluiten. Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota waren 5 van de 6 politieke partijen voor het sluiten van het buitenbad. Alleen CDA was voor het openhouden van het bad.

Deze partij stond achter het plan om voor de komende 10 jaar 2,5 miljoen euro in het zwembad te steken. De andere partijen waren hier niet voor.

Aan het begin van de vergadering maakte de werkgroep 'Waterman Natuurlijk! ' nog gebruik van het spreekrecht voor burgers en werd een doos vol handtekeningen uitgereikt. De voorzitter van de raad hield er daarnaast een t-shirt aan over.

Uiteindelijk werd besloten dat het einde voor de Waterman in zicht is en dat herinrichting van het huidige gebied zal plaatsvinden. Mogelijk komt er nu Villa Aquarius'. Dit wordt gerealiseerd met o.a. een doelgroepenbad, eventueel in combinatie met een waterspeeltuin. Bovendien bevat dit plan ook 160 ouderenwoningen met diverse faciliteiten. De initiatiefnemers van 'Villa Aquarius' zijn bereid dit plan, inclusief het doelgroepenbad en de waterspeeltuin, te financieren.

Categorieen:
Wateringen Algemeen