Archief

Ruzie om winkelhart Den Hoorn

Een ruzie tussen de gemeente Midden-Delfland en een projectontwikkelaar dreigt de vernieuwing van het centrum van het dorp Den Hoorn te vertragen. Het conflict draait om een plan voor een supermarkt en een half ondergrondse parkeergarage met daarboven veertig appartementen. Dit melden diverse media, waaronder RTV West.

Projectontwikkelaar Van Leeuwen kwam zes jaar geleden al met een plan, maar de gemeente keurde dat af door de hoge kosten. Anderhalf jaar geleden kwam bouwer Volker Wessels Vastgoed met een alternatief plan voor het gebied dat deels eigendom is van Van Leeuwen. Vroeger stond daar een meelfabriek.

Bij een verdere uitwerking van het plan bracht Van Leeuwen volgens Van den Berg allerlei onnodige kosten in rekening, zoals het reinigen van grondwater. De kosten daarvoor bedragen 350.000 euro. Verder weigerde Van Leeuwen 4 miljoen euro aan overdrachtsbelasting te betalen. Ook was Van Leeuwen in de uiteindelijke schets veel meer de hoogte in gegaan dan van tevoren met de gemeente was afgesproken.