Archief

'Taxichauffeur' gaat er vandoor

Een 30-jarige man uit Hoek van Holland is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij zich voordeed als taxichauffeur en er uiteindelijk vandoor ging met de bezittingen van een klant.

De man benaderde op het station in Delft een 26-jarige man uit Rotterdam en vertelde hem taxichauffeur te zijn. Ze spraken een vast bedrag van €10 af voor een ritje en vertrokken. Onderweg zei de Rotterdammer dat hij haast had. De chauffeur zei dat hij wel harder kon rijden, maar dat dat €2,- meer zou kosten en dat hij dan moest tanken. Bij een tankstation op de A13 tankte de chauffeur voor €2,80 en vroeg of de Rotterdammer dat wilde afrekenen. Op het moment dat de man binnen was, ging de chauffeur er met de spullen van de Rotterdammer vandoor.

De Rotterdammer belde de politie en zij bekeken de videobeelden van het tankstation en kwamen zo achter het kenteken van de taxi. Vervolgens moesten alle politiewagens uitkijken naar de auto. Op de Neherkade in Den Haag werd de auto zo'n 3 uur later gezien en werd de man aangehouden.

Op de stoel van de bijrijder vonden zij de tas met spullen van de Rotterdammer. De man zit nog vast.