Archief

Politie arresteert geweldplegers

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie twee mannen uit Hoek van Holland van 27 jaar oud aangehouden op verdenking van enkele forse mishandelingen en berovingen in het Westland.

Donderdag 14 juni werd een 18-jarige inwoner uit Monster op de Arendsduin door een groep personen belaagd en beroofd. Het slachtoffer werd daarbij mishandeld en zijn fiets werd vernield en in het water gegooid. Korte tijd later werd een 19-jarige inwoner uit Monster nabij de Noordlandseweg door een groep personen belaagd, mishandeld en uiteindelijk ook beroofd. Het slachtoffer werd met letsel vervoerd naar een ziekenhuis en ter observatie opgenomen.

De recherche stelde naar aanleiding van beide zaken een onderzoek in en ontdekte dat er ook in Hoek van Holland onder vrijwel dezelfde omstandigheden een persoon was mishandeld. Uit het rechercheonderzoek kwamen vervolgens de verdachten in beeld. Zij meldden zich uiteindelijk zelf bij de politie en bekenden de mishandelingen en berovingen. Het slachtoffer van de beroving in Monster is inmiddels weer thuis en hij maakt het naar omstandigheden redelijk. Later werd eveneens in Hoek van Holland nog een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, ook hij bekende zijn aandeel.

De verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft hun hechtenis met 14 dagen verlengd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.