Archief

Slepen leidt tot zwaar letsel

Een 41-jarige fietser is dinsdag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de afrit van de A13 nabij Delft, waarbij een sleepdienst, bestuurd door een 32-jarige man uit Maassluis, betrokken was.

Een verkeershulpdienst reageerde op een pechmelding van een 34-jarige automobilist uit Beverwijk. De 34-jarige stond met pech op de vluchtstrook ter hoogte van de afrit Delft/Pijnacker toen de man uit Maassluis, werkend bij de verkeershulpdienst hem kwam helpen. Vanwege de gevaarlijke plaats op de snelweg waar de man tot stilstand was gekomen, besloot de hulpverlener het voertuig te verslepen naar de parkeerplaats van een warenhuis onder aan de afrit.

Onder aan de afrit kwamen zij tot stilstand. Hierbij hing de sleepkabel over een fietspad. Toen zij weer optrokken, zag een 41-jarige fietser uit Delft de kabel over het hoofd en viel. Door het slepen, reed het gesleepte voertuig gedeeltelijk over het slachtoffer. Hij kwam klem te liggen onder het voertuig en werd door de werknemer van de verkeershulpdienst bevrijd door krikken onder het voertuig te plaatsen. De GGD vervoerde het slachtoffer met ernstig letsel naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij in ieder geval meerdere ribben had gebroken en inwendig letsel had. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen