Archief

Politiek vraagt mening De Waterman

Drie partijen uit de gemeenteraad van Westland, de Lijst Pim Fortuyn, VVD en Gemeentebelang Westland, vragen in een enquĂȘte de mening van de Westlandse inwoners over het openhouden van zwembad De Waterman in Wateringen.

Het openhouden van De Waterman vraagt om een investering van maximaal 2,5 miljoen Euro. Hier tegenover staat het plan 'Villa Aquarius' met een doelgroepenbad en een waterspeeltuin. Indien er wordt besloten het zwembad te sluiten dan kan de gemeente het geld aan andere maatschappelijke doeleinden besteden.

Op 28 juni vergadert de gemeenteraad van Westland over de Voorjaarsnota. Op basis van deze Voorjaarsnota en de reactie vanuit de raad wordt de begroting voor 2008 voorbereid.

Een alternatief voor het openhouden van De Waterman voor de komende 10 jaar is deze 2,5 miljoen euro niet in het zwembad te steken maar te besteden aan andere maatschappelijke doeleinden, instellingen en verenigingen die nu niet in de Voorjaarsnota worden genoemd, maar die ook geld hebben gevraagd aan de gemeente Westland.

Enkele initiatiefnemers hebben al aangeboden om een nieuw bouwplan op de huidige locatie van zwembad De Waterman te realiseren. Dit bouwplan draagt de naam 'Villa Aquarius' en wordt gerealiseerd met o.a. een doelgroepenbad, eventueel in combinatie met een waterspeeltuin. Bovendien bevat dit plan ook 160 ouderenwoningen met diverse faciliteiten. De initiatiefnemers van 'Villa Aquarius' zijn bereid dit plan, inclusief het doelgroepenbad en de waterspeeltuin, te financieren.

De enquete is in te vullen via de websites van de diverse partijen.