Archief

Overzicht regiokandidaten

Bij de provinciale verkiezingen op 7 maart is er een beperkte keuze uit regiokandidaten. De lijst met de verkiesbare plaatsen is zeer gering.

Het CDA komt verreweg het beste uit de verkiezingsbus met Yasar Vural uit Maassluis, op plaats 5 en Naaldwijker Koos Verbeek op 7. Han van der Goes uit Wateringen staat op plaats 22.

Bij de PvdA staat op plaats 20 voormalig wethouder Pieter Hoogenraad. Hij heeft weinig kansen om gekozen te worden omdat het aantal zetels van de Provinciale Staten van Zuid-Holland terugvalt van 83 naar 55.

Ton Luijendijk, eveneens Maassluis, staat op 26 en de Wateringer Eric Borggreve staat op 28. Groen Links heeft op nummer 3 José Chung - Lavrijssen staan. Zij woont in Maasland. Bij de SP komen we ook twee mensen uit onze regio tegen, Frans Beemsterboer uit Maassluis op plek 20 en de Naaldwijker Jan Berendse op 28.

Op de lijst Fortuyn staan de Monsternaren Yuric Trabsky op 7 en Leenderd Molenkamp op 9. Uit diezelfde plaats komt Franklin Lamers, die als lijstduwer terug te vinden is op de lijst van de Christen Unie.

Bij lokaal Zuid-Holland zien we op de 24e plaats Gert Jan Enzerink uit Maassluis. Op de lijsten van de VVD, D'66, SGP,Leefbaar Zuid-Holland, Islam Democraten en de Partij voor de Dieren is niemand te vinden uit onze regio.