Archief

Alcoholcontroles in het Westland

Tijdens diverse alcoholcontroles in het afgelopen weekend, werden in het gebied Westland, verschillende verdachten aangehouden.

Een 53-jarige Hagenaar saboteerde de blaastest waarna een bloedproef van hem werd afgenomen. Een 35-jarige Wateringen blies 500 ugl.

Een 28-jarige automobilist uit 's-Gravenzande riep het onheil over zichzelf af. De man reed zaterdagochtend vroeg over Rijksweg A4, nabij de Kruythuijsweg, waarna een videowagen van Politie Haaglanden de man zag rijden. De bestuurder reed met zeer grote snelheid en haalde op een gegeven moment de 200 km.

Op een stopteken werd niet gereageerd en de bestuurder vervolgde zijn weg zonder verlichting. Aan het einde van Rijksweg A4 vloog de man bijna uit de bocht. Via de Kruithuisweg in Delft, reed de bestuurder richting Schieweg onderwijl alle rode verkeerslichten negerend. Vanaf de Kruithuysweg reed de man de Schieweg op en daarbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. De man verliet zijn voertuig en ging lopend verder.

Dankzij een toevallig passerende getuige konden agenten de man in de omgeving uit de struiken halen. Hij bleek eveneens teveel te hebben gedronken. Hij blies 445 ugl.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de man, die zwaar beschadigd raakte, werd in beslag genomen vanwege zijn zeer gevaarlijke rijgedrag en 100 % overschrijding van de maximumsnelheid.