Archief

Westlandia mogelijk naar de rechter

Voetbalvereniging Westlandia stapt mogelijk naar de rechter om een strook voetbalveld, dat gebruikt wordt voor trainingsdoeleinden, te bemachtigen. De club wil tevens bezwaar aantekenen tegen de aanleg van de Zuidelijke rondweg en de start van de bouw van de jeu de boule vereniging.

De vereniging claimt de strook van de gemeente. Westandia mag het veld gebruiken zolang er nog geen machines beginnen met de aanleg van de nieuwe plannen rondom sportpark de Hoge Bomen. Volgens wethouder van der Stee heeft Westlandia geen recht op het veld omdat de club daarover geen huur betaald.

Westlandia heeft middels een brief aangegeven alles in het werk te stellen om de aanleg tegen te gaan. De wethouder wil voorkomen dat er een stap naar de rechter wordt genomen en praat vrijdag met de club en haar advocaten. In februari van 2006 heeft de raad ingestemd met de herindeling van het sportpark De Hoge Bomen en voor de aanleg van de Zuidelijke randweg.

Volgens het college heeft Westlandia voldoende velden om volgens de richtlijnen van de KNVB wedstrijden te spelen. Westlandia vindt van niet.

Categorieen:
Algemeen