Archief

Rapport voor behoud VVV

Het kantoor voor recreanten en toeristen, het VVV Westland heeft een rapport opgesteld om het kantoor te behouden voor Westland en Midden-Delfland.

Eerder besloot gemeente Westland te stoppen met het geven van subsidie aan de VVV. De gemeente stopt met het bedrag van 57.000 euro op jaarbasis en daardoor moeten zij sluiten. Vorig jaar werd er nog een grote handtekeningenactie op touw gezet om het behoud van de VVV te garanderen.

De VVV stelt drie varianten voor. In de duurste blijft alles bij het oude, maar gaat de VVV intern nog meer bezuinigen. De gemeente wordt gevraagd dan jaarlijks 40.000 euro bij te dragen. De tweede variant is 10.000 euro goedkoper, maar dan verdwijnt de ANWB-functie bij de VVV. In de goedkoopste variant van 25.000 euro subsidie houdt Westland alleen een VVV-informatiezuil over.

Voor deze laatste variant voelt Van Vliet weinig. De wethouder denkt dat een zuil gevoelig is voor vandalisme. Van Vliet gaat het rapport bespreken en merkt tevens op dat het bedrijfsleven een extra duit in het zakje moet doen. Daarnaast stelt Van Vliet voor de toeristenbelasting een beetje te verhogen. De wethouder is niet bang dat Westland zich daarmee uit de toeristenmarkt prijst. In juni maakt de Westlandse politiek keuzes over het geven van subsidies.