Archief

Veel boetes politiecontrole 'blauwe nacht'

Politiepersoneel van het district Waterweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een actie gehouden in het kader van 'Veilig Uitgaan'.

Tijdens de zogenaamde 'Blauwe Nacht' werd er onder meer gesurveilleerd in uitgaansgebieden, vonden er horecacontroles en controles bij hangplekken plaats en werden er alcoholcontroles gehouden.

In Hoek van Holland kregen zes bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol en werden er zes processen-verbaal opgemaakt voor rijden zonder gordel, verlichting en fout parkeren.

Tijdens de horecacontroles in Maassluis zijn 3 mannen aangehouden die zonder de juiste papieren als portier werkten, bleken in 2 zaken geen leidinggevenden aanwezig te zijn en werd in 2 gelegenheden overtredingen op grond van de Wet Kansspelen geconstateerd.

Bij de diverse verkeerscontroles en controles bij hangplekken zijn in totaal 69 fietsers, bromfietsers en automobilisten bekeurd voor het niet of onjuist voeren van verlichting.

Tevens kregen vier mensen een bekeuring voor niet handsfree bellen, het niet dragen van de gordel, niet tonen van het rijbewijs en nuttigen van alcohol. Tijdens de alcoholcontroles kregen in totaal 3 bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol.