Archief

Identiteit slachtoffer schietpartij bekend

Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij voor een flat aan de Lavendelstraat in Maassluis van vrijdagmiddag is een 27-jarige man uit Schiedam. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De verdachte, een 40-jarige man uit Maassluis is aangehouden en ingesloten. Omstreeks 14.15 uur reed een auto de Lavendelstraat in met twee mannen erin. De bestuurder stapte uit en belde aan bij de flat.

Vanaf de vierde verdieping kwam iemand opendoen. De mannen spraken even met elkaar, waarop degene die uit de flat kwam, op de bestuurder van de auto schoot. Het slachtoffer zakte in elkaar en overleed korte tijd later.

De politie was snel ter plaatse en heeft de 40-jarige verdachte aangehouden. Het wapen waarmee geschoten is werd in beslag genomen. De passagier die naast de chauffeur in de auto zat, is als getuige overgebracht naar een politiebureau.

De recherche van het district Waterweg is belast met het onderzoek. Dit onderzoek richt zich met name op de precieze achtergronden van het ernstige misdrijf, vermoedelijk heeft het iets te maken met een onenigheid over geld.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen