Archief

Veel vragen bij bewonersbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst voor bewoners van het Wateringseveld zijn gisteren veel vragen gesteld over het hoogspanningsstation dat naar alle waarschijnlijkheid in hun directe omgeving geplaatst gaat worden.

Tennet, de beheerder van het hoogspanningsnetwerk van Nederland en de gemeente Westland hebben een presentatie gegeven over het hoogspanningsstation dat geplaatst moet gaan worden. Daarna was er voor de bewoners de gelegenheid om vragen te stellen.

Veel mensen wilden weten waarom juist op deze plek, waar veel huizen staan, zo'n station moet komen en niet bijvoorbeeld meer naar Midden-Delfland toe. Ook waren bewoners bezorgd over de gezondheid van vooral kinderen.

Zo'n 70 mensen zijn aanwezig geweest bij de bijeenkomst. De gemeente heeft toegezegd de bewoners nauw te blijven betrekken in het gehele proces.

Overigens moeten de vergunningen voor het hoogspanningsstation nog aangevraagd worden. Wel heeft een aantal bewoners al gezegd bezwaar aan te tekenen tegen het plan. Als de plannen wel doorgaan moet in 2009 het station gereed zijn.