Archief

Jaarwisseling Maassluis ordelijk

De jaarwisseling in Maassluis en de deelgemeente Hoek van Holland is volgens Politie Rotterdam-Rijnmond over het algemeen ordelijk verlopen.

Nergens kwam het tot grote ongeregeldheden. Wel werden op diverse plaatsen vernielingen aan bushokjes, lantaarnpalen en overig straatmeubilair gepleegd.

Bij een woning aan de Buizerdstraat in Maassluis is vuurwerk op het balkon gegooid waardoor er spullen in brand vlogen. De brandweer bluste het vuur. Het balkon en spullen liepen schade op.

De politie stelde ook een onderzoek in naar een brand in een woning op de achtste verdieping aan de Adriaan Brouwerstraat in Maassluis. De bewoners van het flatgebouw zijn tijdelijk ondergebracht in 'De Ark' aan de Rembrandtlaan.

De 26-jarige bewoner vertelde dat hij een rookbommetje aan het maken was en dat daarbij iets is misgegaan waardoor er brand ontstond. De bewoner is aangehouden, evenals een, eveneens 26-jarige, vriend uit Maassluis. Deze laatste is voor behandeling van brandwonden aan zijn handen naar het Vlietlandziekenhuis gebracht. Beide mannen zijn aangehouden en worden verdacht van brandstichting. De woning liep aanzienlijke schade op.

De gemeente Maassluis had een aantal plekken overigens aangewezen als gedoogplaats voor een vreugdevuur.

In Hoek van Holland waren geen grote incidenten, maar werden wel vernielingen gepleegd. Aan de Blesstraat werd een ruit van een schuifpui vernield, vermoedelijk als gevolg van het gooien met vuurwerk. Op de Prins Hendrikstraat werd een aantal ruiten vernield op de tweede verdieping. De vermoedelijke oorzaak is een afgeschoten lawinepijl.

Verder spoot de brandweer in de Columbusstraat een aantal ondergrondse vuilcontainers vol water omdat er rook uitkwam. Op het Brinkplein is een lichtbalk van een winkel vernield, ook moesten enige papierbakken het ontgelden. Er waren vreugdevuren op o.a. de Mahustraat, Erikstraat en Roggeveenstraat in Hoek van Holland.