Archief

Schipluiden: overvallers aangehouden

Een medewerkster van een drogisterij aan Keenenburgweg in Schipluiden heeft zaterdag een overval voorkomen. Ze vond dat twee jongens van 16 en 17 jaar zich verdacht ophielden bij de drogisterij. Eén van hen dacht zij te herkennen van de overval op de drogisterij van 14 oktober en zij alarmeerde de politie.

Tijdens de controle van de politie bleek dat beide jongens een vuurwapen bij zich hadden. Hierop zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk.

Volgens een getuige waren de verdachten op een fiets naar de Keenenburgweg gekomen. De fiets werd gevonden en een fietssleutel die de verdachten bij zich droegen bleek de sleutel van deze fiets te zijn.

Naar aanleiding van de verklaring van één van de verdachten werd de omgeving in Schipluiden afgezocht. Daarbij werd een tas aangetroffen waar onder andere een bivakmuts in zat. Ook is een woning in Delft doorzocht waarbij enige spullen in beslag zijn genomen.

Eén verdachte heeft gedeeltelijk bekend bij de overvallen betrokken te zijn geweest, de andere verdachte ontkent. Vandaag worden zij voorgeleid bij het Openbaar Ministerie.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen