Archief

Commissie akkoord met voorzieningen strand

De voorgestelde voorzieningen voor en naar het strand van Monster en 's-Gravenzande kunnen doorgaan. Dit heeft de raadscommisie Ruimtelijke Ordening besloten.

Progressief Westland had wel wat vragen over de noodzaak van een aantal voorzieningen. Wethouder Van Vliet zegde toe om samen deze zaken ter plaatse te gaan bekijken.

De gemeente wil onder meer de borden bij de strekdammen vervangen waarbij gelijk ook een tekst in het engels en mogelijk ook in het duits en frans komt. Velen begrijpen het gevaar niet aldus de wethouder en iedere drenkeling is er één te veel.

In totaal stelt de gemeente 360.000 euro beschikbaar voor de diverse voorzieningen. Ook heeft de provincie al een subsidie verleend van ruim 130.000 euro voor de ruiterpaden.

De gemeente heeft ook nog twee subsidie-aanvragen uitstaan: één Europese aanvraag van 75.000 euro voor ruiterpaden en één van 20.000 euro bij de provincie voor de bebording. Mochten deze subsidies verstrekt worden dan vloeit het geld dat Westland overhoudt, naar de algemene middelen.