Archief

Weinig grove overtredingen

De handhavingsestafette 2004 van vrijdag en zaterdag in de provincie Zuid-Holland heeft veel kleine, maar weinig grove overtredingen opgeleverd.

Niet alle geplande controles konden worden uitgevoerd. De weersomstandigheden stonden controles vanuit de lucht niet toe. De helicoptervluchten werden geannuleerd. Enkele geluidsmetingen konden door de harde wind evenmin plaats vinden.

In Westland bleek bij 21 van de 28 bezochte glastuinbouwbedrijven de verlichting niet in orde. Daar worden dwangsomprocedures gestart en zijn processen-verbaal opgemaakt. Maar liefst 13 processen-verbaal werden opgemaakt bij tuinbouwbedrijven waar percolaat lekte uit afvalcontainers en waar organische afvalstoffen verkeerd waren opgeslagen.

De actie werd gecoördineerd door de provincie Zuid-Holland. Medewerkers van de provincie, gemeenten, hoogheemraadschappen, brandweer, Rijksinspectiediensten, milieudiensten, douane, politie en justitie waren ook buiten kantooruren actief tijdens deze grootscheepse actie.

Doel van de actie is om naast het controleren van het nalevingsgedrag, te kijken hoe de samenwerking kan worden verbeterd. Controles waren onder meer gericht op de horeca, zwemgelegenheden, afvaltransporten, glastuinbouw, visserij en lozingen. Veel controles stonden in het teken van veiligheid. Ook werd gezocht naar illegale bewoning in het buitengebied en overtredingen van regels in natuur- en recreatiegebieden.

Categorieen:
Westland Algemeen