Archief

Delfland neemt maatregelen Maasdijk

Naar aanleiding van de recente wateroverlast, realiseert het Hoogheemraadschap van Delfland op zeer korte termijn een waterdoorvoer door de Maasdijk om bij dreigende wateroverlast overtollig water naar de boezem te kunnen pompen.

Tot nu toe gebeurde dit met leidingen die over de weg lagen. Daarvoor moest de Maasdijk worden afgesloten voor het verkeer, wat veel overlast veroorzaakte voor het verkeer in de regio. Met de nieuwe doorvoer is dat niet meer nodig.

Daarnaast kan sneller worden begonnen met het afvoeren van grotere hoeveelheden overtollig water, wat overlast kan verminderen. In nauwe samenwerking met de gemeente Westland en de provincie Zuid-Holland streeft Delfland er naar de doorvoer half september gerealiseerd te hebben.

Door de dijk wordt, net onder de wegfundering, een stalen buis gelegd met een doorsnede van 500 milimeter. Aan de zijde van de Willem III-straat kunnen hier één of twee noodpompen op worden aangesloten. Het water wordt geloosd op het Nieuwe Water en afgevoerd naar het Oranjekanaal.

In het Nieuwe Water zijn werkzaamheden nodig om te voorkomen dat de bodem wordt beschadigd bij het lozen van water. De Maasdijk heeft een functie als waterkering. In het ontwerp van de doorvoer is daarmee rekening gehouden. De gekozen oplossing is een oplossing voor de middenlange termijn, totdat de maatregelen in het kader van ABCDelfland voor het gebied zijn gerealiseerd.

De werkzaamheden starten op 8 september en zijn 17 september gereed. De N220 zal enkele nachten worden afgesloten.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen