Archief

Oorzaak stroomstoring bekend

Bij ongeveer 10.000 aansluitingen in het Westland is vrijdagavond om 21.15 uur de stroom uitgevallen. Delen van Naaldwijk, Kwintsheul, De Lier, Maasdijk, 's-Gravenzande en Monster waren in het donker gehuld.

De grote stroomstoring is ontstaan nadat een beveilingscomputer in het inkoopstation Westerlee bij een kabelbreuk niet goed heeft gewerkt. Dit is door Westland Energie bevestigd.

In een deel van het Westland is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw de stroom uitgevallen.

Volgens een woordvoerder van Westland Energie kwam dat door het terugschakelen van de aansluitingen die vrijdagavond twee uur zonder stroom hadden gezeten.

Mensen hebben vlak voor de storing een enorme knal gehoord maar een voorlichter van Westland Energie kan niet bevestigen of dit met de storing te maken had.

De politie had extra eenheden op de weg om de orde te handhaven. Veel mensen gingen de straat op. Ook de studio van WOS Radio en TV is getroffen door de stroomstoring. De radio en TV zender zijn uit de lucht geweest.

Getroffen klanten komen niet in aanmerking voor de landelijke compensatieregeling. Deze vergoeding wordt alleen uitgekeerd wanneer een storing langer dan vier uur duurt.

Ruim een maand geleden zat ook een groot gedeelte van het Westland zonder stroom. Volgens Westland Energie bestaat er geen verband tussen de twee grote storingen.