Archief

Invallen in het Westland

De politie heeft dinsdag op zes locaties in het Westland invallen gedaan op verdenking van het telen van hennep.

In De Lier werd in een schuur nabij een woning een partij gedroogde hennep in beslag genomen. De partij hing daar te drogen. De bewoner van de woning is aangehouden, hij bleek ook in het bezit van een automatisch vuurwapen en bijbehorende munitie. De man wordt vrijdag voorgeleid.

In een woning in Wateringen is ook een hennepkwekerij aangetroffen. Hier werden 226 hennepplanten in beslaggenomen. De bewoner is aangehouden en moet voor de rechtbank verschijnen.

In een slaapkamer van een woning in Poeldijk trof de politie 96 hennepplanten aan. Ook hier is de bewoner aangehouden en hij wordt volgende week op de rechtbank verwacht.

In 's-Gravenzande is in een bedrijfsruimte een zeer grote hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren hier zeer recent geoogst. In de ruimte is ook een rally auto en een autoambulance aangetroffen, hier is ook beslag op gelegd.

In Naaldwijk werd in een woning een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, de oogst bleek hier echter al verdwenen te zijn.

Als laatste is in een woning in Monster ruim vijftig kilo eindproducten van hennep aangetroffen, bestaande uit onder andere gedroogde toppen, gemalen toppen en marihuana.

Een bewoner van dit pand is aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

De politie heeft deze invallen gedaan naar aanleiding van de meldlijn, Meld Misdaad Anoniem.