Archief
Google Earth

Sportverenigingen Schipluiden onderzoeken gezamenlijke toekomst

De handbal- en de voetbalvereniging in Schipluiden willen in de nabije toekomst nauwer gaan samenwerken. Hoe die samenwerking er precies uit moet komen te zien, wordt onderzocht.

Beide clubs willen bijdragen aan een ‘energiek en levendig’ Schipluiden. "Door de vergrijzing in het dorp staat deze missie onder druk", zegt Tom Denie, voorzitter van VV Schipluiden. Het ledenaantal van de verenigingen neemt, met name bij de jeugd, af. "En van de jeugd die er is in het dorp, is het zonde dat ze nu gescheiden zijn van elkaar terwijl de verenigingen zich praktisch op hetzelfde complex bevinden."

Door de krachten te bundelen hopen de clubs één plek in het dorp te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Denie: "Het brengt organisatorische voordelen mee, als ook kansen op accommodatiegebied. Het allerbelangrijkste argument is echter de gezelligheid en saamhorigheid die een samenwerking met zich mee gaat brengen, dat mag duidelijk zijn."

HV en VV Schipluiden gaan de komende tijd onderzoeken hoe de samenwerking kan worden vormgegeven. "We gaan vol vertrouwen met het traject aan de slag en geloven er beiden in dat dit ten goede komt aan beide verenigingen, maar vooral dat dit ten goede komt aan het dorp Schipluiden. Het moet hier geen slaapdorp worden", zegt Denie tot slot, "en dat gebeurt ook niet hoor, daar gaan we met z’n allen voor zorgen."