Archief
PR

Vier NK-medailles Hoekse zwemster Nai Chung Tong

Jill Nai Chung Tong uit Hoek van Holland heeft bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in het Hofbad in Den Haag brons gewonnen op de 200 meter schoolslag.

De Hoekse zwemster tikte aan met een tijd van 2:29.28. Daarmee was ze zo'n 2 seconden langzamer dan winnares Madelijne Schothans (2:26.91). Het leverde in haar leeftijdscategorie (senioren 1-2) tevens het zilver op, op die afstand.

Nai Chung Tong greep verder in haar leeftijdscategorie het goud op de 50 meter schoolslag (tijd 31.56) en zilver op de 100 meter schoolslag (tijd 1:09.45). Die 100 meter schoolslag was overigens een spannende race. De Hoekse en twee van haar concurrenten eindigden in een verschil van enkele honderdsten. Op die afstand werd zondag geen finale gezwommen, omdat de weersomstandigheden dat niet toelieten.

Niels Dijkshoorn uit 's-Gravenzande werd gekweld door de staart van een hardnekkige verkoudheid waardoor hij niet de gehoopte toptijden kon zwemmen. Hij werd nog zesde op de 100 meter rugslag en achtste op de 50 meter rugslag.