Archief
Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Van Duijvenbode begint 'in goede vorm' aan WK

's-Gravenzander Dirk van Duijvenbode is klaar voor het WK darts in Londen. Donderdag treft hij in de eerste ronde de Tsjech Karel Sedlacek. "Ik ben in goede vorm", aldus de Westlander.

Dankzij zijn 17de plaats op de wereldranglijst heeft Van Duijvenbode een vrijstelling voor de eerste ronde en dus hoeft hij pas deze donderdag voor het eerst aan de bak. Hoe hij zijn kansen voor dit WK inschat? "Goed, ik gooi hoge gemiddeldes", vertelt hij vol zelftrouwen.

Toch hangt de nuchtere Westlander er geen plek of ronde aan. "Ik wil voor mezelf het maximale eruit hebben gehaald. Dat ik weet dat mijn tegenstander gewoon beter was." En als het om die tegenstanders gaat, heeft de darter een lastige loting. "Ik tref Micheal van Gerwen al bij de laatste 16 in de vierde ronde", vertelt Van Duijvenbode over zijn landgenoot, die een van de favorieten is. "Als ik van hem win, dan wil ik gewoon de finale halen."

'Bord thuis verwijderd'

De 's-Gravenzander wordt in Londen aangemoedigd door zijn collega's van Van Onselen Aubergines in 's-Gravenzande waar hij naast het darten, al 12,5 jaar op de administratie werkt. Daar is een speciaal darthok voor hem ingericht waar hij tussen het werken door kan trainen.

"Ik heb ter voorbereiding op dit toernooi ook alleen maar op mijn werk getraind", vertelt Van Duijvenbode. "Door elke pauze die ik heb te verdubbelen - de koffie- en de middagpauze met een kwartier en de lunch met een half uur - kan ik totaal drie uur per dag trainen op het werk. Ik heb mijn bord zelfs thuis verwijderd."