WOS/Marco Streefland

Westlandia maakt op de valreep de gelijkmaker tegen VKW

Het zondagelftal van Westlandia heeft gelijkgespeeld tegen hekkensluiter VKW. De Naaldwijkers wisten pas in de laatste minuut op gelijke hoogte te komen: 2-2.

Westlandia had het moeilijk op bezoek bij VKW. Na een kwartier spelen opende het wel de score. Dinand Kuhn maakte de 1-0. Nog geen tien minuten later kwam VKW echter langszij. Tot aan de rust wist Westlandia nog wel tot kansen te komen. Het waren vooral vrije trappen die het voor VKW spannend maakten. Tot doelpunten kwam het niet.

Toch was het VKW dat vlak na rust op voorsprong kwam door de 2-1 te maken. Westlandia moest een tandje harder zetten om geen puntverlies te lijden. De kansen waren er zeker. Zo werd er een doelpunt afgekeurd en er was een moment waar Westlandia wellicht een penalty had verdiend, maar die niet kreeg. Op de valreep wist Jeremy van Uunen toch nog de gelijkmaker te scoren via een vrije trap. De keeper had de bal nog maar amper uit het net gevist, of de scheidrechter floot af voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 2-2.

Slordig puntenverlies voor Westlandia, gezien het feit dat VKW op de laatste plaats staat. De ploeg gaat nu de winterstop in, om vervolgens op 22 januari weer aan te treden tegen De Zouaven.