Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 49: Quintus strandt in European Cup

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Handbal - De handbalsters van Quintus hebben de return in Zwitserland ook niet weten te winnen. Tegen LK Zug werd het 26-22. Gisteren verloren de dames ook al met 30-34. Quintus strandt daarmee in de European Cup.

Zaterdag

Schaatsen - Jutta Leerdam heeft op de wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter in Calgary genoegen moeten nemen met de zevende plaats in de uitslag. Zij finishte in 1.54,12 en dat is bijna een halve seconde boven haar persoonlijk record van 1.53,64.

Badminton - Velo heeft met duidelijke cijfers verloren van DKC: 6-2. Een tik voor Velo, dat zondagmiddag opnieuw mag aantreden. Om 14.00 uur spelen ze een wedstrijd tegen Duinwijck.

Rugby - Hoek van Holland heeft weer niet weten te winnen. Dit keer verloor de ploeg met 7-21 van Rotterdam RC. De Hoekse rugby club won tot nu toe alleen de eerste wedstrijd. Daarom staat de ploeg nu onderaan de ranglijst.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus zal kwalificatiewedstrijden moeten spelen om te kunnen deelnemen aan de Australian Open. Op de wereldranglijst staat de Monsterse nu op de 116e plaats, en dat heeft tot gevolg dat ze niet rechtstreeks is toegelaten. De lijst van toegelaten deelnemers is donderdag door de organisatie bekendgemaakt.

Dinsdag

Voetbal - Op Sinterklaasavond is in de vierde klasse E van het amateurvoetbal de competitiewedstrijd RAS-Quintus gespeeld. Uitslag: 3-2.

Maandag

Voetbal - Er is geloot voor de derde ronde van de districtsbeker. Voor onze regio kwamen de volgende duels uit de bus: Spartaan '20 - Den Hoorn, RKDEO - FC 's-Gravenzande, Foreholte - Westlandia (zondag) en Zuidland - Honselersdijk. Deze ronde wordt in principe gespeeld in het weekend van 18 en 19 februari. De clubs mogen ook onderling een andere keuze maken (bijvoorbeeld in het weekend van 17 en 18 december of in de loop van januari). De duels moeten in elk geval gespeeld zijn voor 4 maart.