WOS/Gerard van Dijk

Monster pakt periodetitel na overtuigende zege

Monster heeft hele goede zaken gedaan in de derde klasse B. De koploper won van Verburch met 3-0 en pakt daarmee de eerste periodetitel.

Als heel snel kwam Monster via Jesper Warbout op voorsprong. Het hele duel was het ook de thuisploeg die de klok sloeg. Na een half uur was het weer Jesper Warbout die via een snelle aanval de 2-0 binnenschoot. Hij bleek de uitblinker aan de kant van Monster. Net buiten de zestien meter schoot hij namelijk ook de derde treffer in het doel. Met een overtuigende zege op Verburch pakt Monster de eerste periode en neemt het in de laatste speelronde voor de winterstop afstand van de concurrentie.

Tiental Excelsior Maassluis onderuit tegen Kozakken Boys

Het wordt een grauwe kerst op Sportpark Dijkpolder. Excelsior Maassluis verloor vanmiddag met minimale cijfers van Kozakken Boys: 0-1. De openingsfase ging gelijk op. Kantelpunt was de rode kaart voor Omar Ouali wegens een slaande beweging. Daarna nam de ploeg uit Werkendam het initiatief met succes. Op slag van rust kwamen de bezoekers op 0-1. In de tweede helft kon Excelsior geen vuist maken. Het enige bijzondere moment was doelman Tom Boks die een strafschop pakte in de slotfase. Het is de zesde wedstrijd op rij die Excelsior Maassluis niet wint. De middenmoter in de tweede divisie zal uit een ander vaatje moeten tappen in het nieuwe jaar.