Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers onderuit tegen Oysters

De rugbyers van RC Hoek van Holland hebben vanmiddag slechte zaken gedaan met het oog op de ambities van dit seizoen. De mannen van trainer Glenn Vertongen gingen op eigen veld met 14-26 onderuit tegen Oisterwijk Oysters.

Oysters had de voorgaande drie wedstrijden verloren. RC Hoek van Holland, dat dit seizoen wil meedoen om de bovenste plaatsen, had wel al één overwinning uit twee wedstrijden behaald.

De Hoekse rugbyers keken al vroeg tegen een achterstand aan. Binnen enkele minuten hadden de gasten uit Brabant de bal al achter de Hoekse achterlijn liggen en ook de conversie werd benut. Zodoende stond het al 0-7. Daarna lag het spel geruime tijd stil. Een speler van Oysters werd ging na een forse tackel naar de grond en bleef daar ook liggen. Er moest zelfs een ambulance komen om hem van het veld te halen.

Na die lange rustpauze kwam de thuisploeg nog wel terug tot 7-7, maar daarna ging het moeizaam. Zo konden de gasten uitlopen naar een 7-17 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft leek RC Hoek van Holland terug te komen, via 7-20 werd het 14-20. Maar dat bleek het laatste wapenfeit. Kort daarna kwam Oysters op 14-23 en daarna ook 14-26. Die stand, zo'n 20 minuten voor het einde, bleek ook de einstand.