Archief
PR

Nieuw internationaal rugbytoernooi op Hoekse strand

In mei 2023 krijgt Hoek van Holland een internationaal rugbytoernooi op het strand: het World Port Beach Rugby Event.

De mensen achter het event liepen zich daar al even warm voor. De organisatie had bijna alles al voor elkaar, maar er was nog wel een financiële aanvulling nodig. Daarom heeft de stichting van het evenement een bewonersinitiatief bij de gemeente Rotterdam ingediend en daarvoor deze week groen licht gekregen.

Het toernooi wordt gehouden in het weekend van 26 tot en met 28 mei. Voor R Port Beach wordt een stadion opgebouwd. Op de vrijdag is er een scholencompetitie. Op zaterdag en zondag wordt het echte toernooi gehouden. Daaraan doen teams mee met een link met de haven. Uit Europa, maar ook Zuid-Afrika en Curaçao.

"Wij hebben subsidie aangevraagd om ervoor te zorgen dat de Hoekse gemeenschap, maar vooral jeugdigen, weer gaan sporten en een sociaal leven kunnen opbouwen na de coronaperiode. Deze groep heeft erg geleden onder de pandemie", laat medeorganisator Ben van Reek weten. "Naast de subsidie vanuit het bewonersinitiatief zijn we erg blij met de verschillende sponsoren en instellingen die ons steunen. Ook de dorpsraadheeft een positieve stem gegeven over het evenement en wij zijn ook blij met hun support."

De eerste editie van het evenement stond aanvankelijk gepland voor juni 2020. Door corona kon dat toen niet doorgaan.