Opnieuw nederlaag dames Quintus

De handbalsters van Quintus hebben voor de tweede keer in een paar dagen tijd een nederlaag geleden. Na de 27-26 donderdag bij Volendam werd het gisteravond thuis tegen SEW 26-29.

Quintus stond in de eerste helft ruim een kwartier aan de goede kant van de score. Halverwege de eerste helft was de stand 10-9, maar na de 11-11 begon het wat te kantelen en was de voorsprong steeds voor de gasten uit Nibbixwoud. De ruststand was 16-18. De ploeg uit Noord-Holland had daarna in het eerste deel van de tweede helft steeds een marge van twee à drie doelpunten, maar Quintus kwam kwam van 20-23 terug tot 23-23 en leek het nog een spannende slotfase te worden. SEW ging in de laatste minuten echter van 25-25 naar 25-28 en via 26-28 won het met 26-29.

Verwachte nederlaag Velo tegen landskampioen

Streekgenoot Velo ging zoals enigszins verwacht met grote cijfers onderuit bij landskampioen Handbal Venlo: 32-48.

Bij rust was het al 14-25 en in de tweede helft liepen de Limburgsen al snel uit naar 15-32. Daarmee was de winst voor Venlo binnen en ging het tempo omlaag.

Quintus en Velo hebben nu beide zes punten uit zeven wedstrijden. Daarmee staan ze op een gedeelde zevende plaats. De komende maand wordt er niet gehandbald in verband met het EK in Noord-Macedonië. Op 26 november speelt Quintus een uitwedstrijd tegen VZV en Velo treft thuis dan hekkensluiter BFC.

Venéco/Velo - Cabooter Group/HandbaL Venlo 32-48
HV Quintus - Westfriesland/SEW 26-29

HV Quintus 3 - LimMid 38-14