WOS/Piet Voskamp

Valto wint spannende topper tegen Swift

De topper in de overgangsklasse tussen de korfballers van Valto en Swift is vanmiddag gewonnen door de Lierenaren. In eigen huis was Valto met 19-17 nipt te sterk voor de Zeeuwen. Vooral de tweede helft was bloedstollend spannend.

De eerste helft verliep voor Valto prima. Swift vond de korf als eerst, maar daarna liep de thuisploeg via 2-1 uit naar 5-2 en een 6-4 tussenstand halverwege de eerste helft. De ruststand was 8-6.

Na rust leek Valto al na tien minuten af te stevenen op een ruime zege. Via 10-7 was het uitgelopen naar 14-8. Die marge van zes verdween echter in rap tempo als sneeuw voor de zon. Vijf minuten later was het alweer gelijk: 14-14. In het slot bleef het spannend. Valto zette de gelijke stand om naar een 18-14 voorsprong, maar het Middelburgse Swift kwam terug tot 18-17. Met een 19-17 eindstand bleven de punten echter in De Lier.

Volgende week is de laatste speelronde voordat het zaalseizoen gaat beginnen. Valto sluit de eerste fase van het veldseizoen af met een thuisduel tegen streekgenoot Ondo. De tegenstander uit 's-Gravenzande verloor vandaag met 25-18 van Excelsior (dat nu tweede staat). Ondo is zodoende hekkensluiter.

Trainer Mark Tissink reageerde na afloop voor de microfoon van verslaggever Piet Voskamp: