Livestream Handbal Volendam

Nipte nederlaag handbalsters Quintus in Volendam

De handbaldames van Quintus hebben na het succesvolle Europese weekend tegen Kamaterou, gisteravond een nederlaag geleden in de eredivisie. Uit bij Volendam verloor de Heulse ploeg nipt: 27-26.

Dat het verschil zo klein was, was dankzij een goede eindsprint van Quintus. Volendam was in eigen huis voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Na tien minuten spelen stond de ploeg uit Noord-Holland met 6-3 en bij rust was het 16-11.

Na tien minuten in tweede had Volendam de voorsprong iets uitgebouwd (22-14), maar daarna begon het aan Quintus-kant te lopen. Met nog tien minuten te gaan was het verschil nog maar vier doelpunten (24-20). In de laatste vijf minuten lukte het net niet om de achterstand van 27-23 om te zetten in een gelijkspel of overwinning. Het bleef bij 27-26 en dus lijdt de ploeg van trainer Fred Michielsen alweer de derde nederlaag (in zes wedstrijden) deze competitie.

Zaterdag krijgt Quintus het goed presterende SEW op bezoek. De ploeg uit Nibbixwoud (NH) won tot nu toe alle vier de gespeelde wedstrijden.
Streekgenoot Velo speelt thuis tegen koploper en regerend landskampioen Handbal Venlo.