Archief
WOS - Bart van der Helm

Westlands raceteam doet voor laatste keer mee aan 24-uursrace Spa

De heren van het Dutch Dyane Racing Team doen op 29 oktober voor de zesde keer mee aan de 24 uur van Spa Francorchamps. Dit doen ze in de klassieke klasse, met een klassieke Citroën 2CV.

Eén raceauto, vier coureurs en 24 uur non-stop racen. De mannen van het Westlandse raceteam gaan deze uitdaging voor de zesde keer met elkaar aan. Op 29 oktober gaat de race van start. Het team komt uit in de klassieke klasse voor Citroën 2CV's. Ze racen al jaren met deze auto over veel circuits door heel Europa.

"Zeven jaar geleden deden we voor het eerst mee, maar toen kwam onze auto niet door de technische keuring", vertelt Erik van der Voort, coureur van het race team. "De vijf keer daarop wonnen de race." De kast in de garage waar het team elke dinsdagavond aan de auto sleutelt, staat dan ook bomvol met allerlei trofeeën.

'Zelfde circuit als F1'

Ondanks dat het team al veel overwinningen op zijn naam heeft staan, doen ze het er niet om. "Het gaat er gewoon om dat we dit met z'n alle doen. We komen elke dinsdag bij elkaar om voor te bereiden en te sleutelen en het avontuur met z'n alle is waar we het voor doen. En het is natuurlijk al bijzonder genoeg dat we op hetzelfde circuit mogen racen als waar het Formule-1 circus ook langs komt", gaat Van der Voort verder.

Het lijkt er wel op dat het de laatste keer gaat zijn dat het team mee doet met deze race. "We zien dat de deelnemersaantallen in onze klasse de laatste jaren steeds blijven dalen. We vinden het leuk om te racen, maar dan wel met gelijkwaardige concurrentie", zo laat het team weten. Ook gaan de kosten omhoog en worden de regels steeds strenger. "Maar omdat twee nieuwe teams zich hebben aangemeld, gaan we er nog één keer vol voor."

Het evenement op 29 oktober is gratis te bezoeken op het Circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen